söndag 19 juni 2011

Tomat huset




Jag försöker ha som filisofi att det man inte har kan man alltid bygga sig. Jag har ju inget växthus till mina stackars tomater så förra helgen byggde jag mig ett litet tomathus. Jag erkänner villigt att jag e ganska stolt över det hela :)
Fönsterna hittade jag på vinden ovanför hönshuset och bräderna låg redan målade i ladan.
Enligt min kollega, som i princip är född i ett växthus så är det bra att ha det öppet på sidorna så att det kommer in frisk luft till plantorna, så jag lutade bara fönstren mot väggen.

fredag 17 juni 2011

Katten musen tiotusen





Här har vi min nya fina pidestal. Min mormor hade en likadan fast med en stor ormbunke på. I väntan på ormbunke får katten och musen sitta och vara fina på den.
Katla gillar dock inte konkurans så hon var lite tveksam till det hela.

torsdag 16 juni 2011

Blomstertid




Det är fint när växterna gifter sig med varandra och min gula akleja ser ut som en främmande varelse från rymden.
Sedan har jag även äran att hälsa följare nr 13 välkommen. Det är Ingrid som bor i London och har fina bloggen of spring and summer. En blogg med massvis av fina stilleben innehållande bla växter och fina gamla saker.

söndag 12 juni 2011

Gamla hus







Gamla hus är bland det finaste jag vet. Stämningen i dem. Det fridfulla, rogivande. Vissa platser vill man aldrig gå ifrån. Bara sätta sig och vara. Det är som en liten fristad i den stora världen. En plats där man kan låtsas att allt utanför inte existerar.
Det är så jag vill det ska kännas här hemma. Både i huset och i trädgården. Bilderna ovan är inte hemifrån, utan från ett hus där ingen längre bor.

Sedan har jag även fått en följare nr 12. Och det ingen mindre än Eija med fina bloggen Norrfrid. En blogg om gamla hus, husdjur och byggnadsvård.

lördag 11 juni 2011

Den som ingen buxbom har...




..får formklippa sina spireor istället.


klipp, klipp..

Tja, det får duga. Jag har sparat lite på toppen. Kanske kan det bli ett klot på klotet?

tisdag 7 juni 2011

Rädisan

Egenodlad rädisa, Pink beauty.

Japp. Den var god.

fredag 3 juni 2011

Potatis sallad

Hacka, hacka..

Mäta , mäta..


Tada, färdigt! Detta är nog den mest färgglada rätt jag någonsin lagat till.
Jag hittade receptet i senaste numret av gourmet och det blev faktiskt riktigt gott.

Saker att ha i : Nypotatis, ägg, rödlök, gräslök och dill. Sen tog jag ett eget initiativ och stoppade även i lite rädisor.

torsdag 2 juni 2011

Äppel klänningen


Detta är min finaste klänning. Den är full av små äpplen och inhandlad på stadsmissionen i Stockholm en varm dag förra året.